За мен

нека се запознаем

Здравей, казвам се Теодора Цветева и съм психолог и треньор.

Моята тясна насоченост и специализация е в сферата на хранителните разстройства, образът на тялото, както и емоциите, които изпитваш във връзката си с храната. Преминах обучение в Националния център за хранителни разстройства в Лондон (NCFED). Там имах уникалната възможност да се уча от най-добрите професионалисти, с дългогодишен опит и знания в сферата на хранителните разстройства. През 2023-та година преминах успешно обучение в Академията за фитнес треньори на Strong by science – лично за мен, академия на световно ниво. Със знанията, които придобих, допълних начините, по които мога да бъда полезна на хората.

Аз съм също така и момичето, което се бори четиринадесет години с хранителните разстройства и накрая победи. Моята основна мисия е да помагам на хората да постигнат мир и хармония във връзката си храната, а и със самите тях. Това, което смятам че ме отличава, е личният ми опит, като човек преминал през всички видове хранителни нарушения. Това от своя страна ми дава привилегията в дълбочина да разбирам срама, отчаянието и всички съпътстващи крайно негативни емоции на засегнатите от хранителни проблеми.

Мога също така да дам личен пример, че пълната промяна и възстановяване са напълно постижими.

моята история

През какво преминах накратко…

Диета! Глад! Ограничаване! Преяждане! Прочистване!

Спомням си как първите ми мисли всяка сутрин бяха свързани с храната и дали ще бъде „добър“ този ден. Поглеждайки назад сега, мога да видя как моята тайна връзка с храната ме караше да се чувствам в контрол със себе си, но в действителност всичко беше точно обратното.

„Всеки свален килограм е доза, която те опиянява от победата над слабото, над човешкото у самия теб. Кантарът става твой най-добър приятел, твоят Дявол – Бог, а огледалото, в което виждаш себе си, все повече се изкривява“

Преминах през безброй крайности, както в храненето, така и в спорта. Глад, рестрикции, разделно хранене до фанатизъм, 90 дневна диета, кето, детокс, вегетарианство, веганство, фрутарианство, тренировки до изтощение, всеки ден и на всяка цена. 

С времето осъзнах, че пътят към добрата форма не минава през глада, лишенията и борбата с тялото, а през това да разбираме неговите нужди и да се грижим правилно за него.

Не преувеличавам, ако ти споделя колко невероятно е да съм напълно уверена в собствената си кожа, да откривам истинско удоволствие във всяко хранене и да бъда 100% свободна от диети, забрани или пълен анализ на съставки, ползи и последствия от всяко хапване.

Искам да имаш същата свобода от храната, която открих и аз, а най-важното е, че това напълно ще трансформира отношението към твоето собствено АЗ.

Ако има само едно нещо, което да вземеш от моята история, то нека бъде надеждата, че нещата могат да се променят и да се освободиш напълно от оковите на хранителните разстройства, вечните диети и нездравословната връзка с храната.

връзка с мен

Запиши час за консултация